Teismas M. Sinkevičiui dėl piktnaudžiavimo skyrė baudą ir draudimą eiti pareigas

sinkeviciusKauno apygardos teismas pirmadienį dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimu nuteisė Jonavos rajono merą Mindaugą Sinkevičių, jam skirta bauda ir draudimas eiti pareigas valstybės institucijose.

Kaip pirmadienio posėdyje paskelbė teisėja Laima Šeputienė, M. Sinkevičius pripažintas kaltu dėl visų trijų nusikalstamų veikų.

Jam skirta galutinė 12,5 tūkst. eurų bauda ir trejus metus uždrausta būti renkamam ar skiriamam į valstybės ir savivaldybės institucijų ar įstaigų pareigas.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Prokuroras M. Sinkevičiui siūlė skirti 30 tūkst. eurų baudą ir penkerius metus atimti teisę dirbti valstybės tarnyboje.

Praėjusiame posėdyje prokuroras Darius Valkavičius pažymėjo, kad du iš trijų M. Sinkevičiui inkriminuojamų nusikaltimų yra nesunkūs, vienas – sunkus.

Atsakomybę sunkinančia aplinkybe įvardytas mero veikimas savanaudiškais tikslais, lengvinančia – žalos atlyginimas savo noru.

M. Sinkevičiaus gynėjas prašė politiką išteisinti teigdamas, kad asmeninių „Telia Lietuva“ ryšio paslaugų apmokėjimas tarybos nario veiklos lėšomis „buvo klaida, kuriai nėra būdinga tyčia“.

Buvusiam Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) vadovui, Jonavos rajono merui M. Sinkevičiui pateikti kaltinimai dėl 2019-2023 metais būnant tarybos nariu ir meru savivaldybės administracijai galimai padarytos 1487 eurų dydžio turtinės, taip pat neturtinės žalos pakirtus pasitikėjimą mero institucija.

Pagal prokuroro kovą pagarsintą kaltinamąjį aktą, M. Sinkevičius suklastojo 16 dokumentų, juose įtvirtindamas tikrovės neatitinkančius duomenis pirkinių, nesusijusių su tarybos nario veikla.

Į tarybos nario išlaidų avanso apyskaitą meras kaltinamas įtraukęs sąskaitas už „Telia Lietuva“ ryšio paslaugas, du televizorius „Samsung“, taip siekdamas pagrįsti tarybos nario išlaidas.

Politikas teisme anksčiau pripažino, kad vienu iš trijų tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis apmokėtų telefono abonementų retkarčiais naudodavosi žmona, tačiau prašė jį išteisinti tvirtindamas, kad nepadarė inkriminuojamų veikų.

M. Sinkevičius prieš atverčiant bylą į savivaldybės biudžetą grąžino 4015 eurų, jis tvirtino, jog „Telia Lietuva“ asmeninės sąskaitos tarnybinėmis lėšomis buvo apmokėtos netyčia.

Pernai lapkritį sulaukęs teisėsaugos įtarimų, politikas sustabdė narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje, LSA sustabdė jo kaip asociacijos prezidento įgaliojimus.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode