Nuo liepos 1 d. reikės individualių nuotekų išvežimo faktą registruoti Nuotekų tvarkymo informacinėje sistemoje

faktaAplinkos ministerija informavo vandentvarkos įmones, kad nuo š. m. liepos 1 d. jos galės priimti nuotekas iš nuotekų vežėjų tik jeigu bus pateikti duomenys Nuotekų tvarkymo informacinėje sistemoje (NTIS).

Nuo šių metų pradėjusioje veikti informacinėje sistemoje nuotekų vežėjai turi registruoti nuotekų išvežimo faktą iš individualių nuotekų tvarkymo įrenginių.

Tačiau, kol NTIS tinkamumo eksploatuoti aktas nebuvo priimtas ir paskelbtas Registrų ir valstybės informacinių sistemų registre, vandentvarkos įmonėms buvo leidžiama priimti nuotekas iš vežėjų ir neužregistravus nuotekų paėmimo fakto NTIS.

Dabar NTIS tinkamumo eksploatuoti aktas parengtas, numatoma, kad artimiausiu metu jis bus patvirtintas ir paskelbtas Registrų ir valstybės informacinių sistemų registre. Todėl jokių išimčių nuotekų vežėjams nebebus taikoma.

NTIS pagrindinis tikslas – turėti apskaitytą individualių nuotekų tvarkymo sistemų registrą, kad būtų galima operatyviai reaguoti ir užtikrinti, jog į aplinką nepatektų nevalytos ar nepakankamai išvalytos nuotekos.

Prie NTIS jau yra prisijungę apie 1100 vartotojų: nuotekų transportavimo paslaugas teikiančių įmonių, įrangos montuotojų, vandentvarkos įmonių, savivaldybių atstovų, nuotekų tyrimus atliekančių laboratorijų, individualių nuotekų tvarkymo įrenginių savininkų.  

NTIS svetainę galima pasiekti adresu www.e-nuotekos.lt. Šiame portale galima rasti dažniausiai užduodamų klausimų rubriką https://e-nuotekos.lt/faq, taip pat susipažinti naudotojo vadovais https://bit.ly/4bLSZuS bei peržiūrėti vaizdo įrašus iš praktinių mokymų, skirtų NTIS naudotojų grupėms https://bit.ly/44MRv1a.

Kilus klausimams dėl pasijungimo prie sistemos arba jos veikimo, galima kreiptis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..  

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode