Lietuvos geologijos tarnyba: įteisintų gręžinių skaičiumi pirmauja Vilniaus ir Trakų savivaldybės

pirmaujaLietuvos geologijos tarnyba (LGT) informuoja, kad, gegužės 31 d. duomenimis, Lietuvos savivaldybėse jau įteisinti 1623 gręžiniai. Pasak LGT specialistų, šis skaičius parodo ir tai, kiek žmonės rūpinasi savo turtu, ir kiek – aplinka.

Tarp visų šalies savivaldybių kol kas pirmauja Vilniaus rajonas – įteisinti 392 gręžiniai, Vilniaus miestas – 169 gręžiniai ir Trakų rajonas – 95 gręžiniai.

Būna taip, kad gyventojai nežino, ar gręžinys, kurio vandenį jie naudoja, yra įteisintas. Taip dažniausiai atsitinka įsigijus sodybą, sodą, namų valdą ar žemės sklypą su jame buvusių savininkų jau įrengtu gręžiniu.

LGT specialistų teigimu, gręžinys laikomas įteisintu, jeigu yra įregistruotas Žemės gelmių registre. O savo gręžinio statusą, ar jis įregistruotas, ar ne, galima pasitikrinti Lietuvos geologijos tarnybos interneto svetainės skiltyje Elektroninės paslaugos (Gręžinių žemėlapis).

Atsidarius šią nuorodą, reikia sutikti su sąlygomis ir rodomame žemėlapyje artinant vaizdą ieškoti savo žemės sklypo, kuriame įrengtas gręžinys, adreso. Jei savo žemės sklype neradote taško su gręžinio numeriu, gręžinys nėra įregistruotas Žemės gelmių registre.

Atkreipiame dėmesį, kad registruotas gręžinys padidina ir namų valdos vertę.

Neįteisinus gręžinio iki nurodyto termino, gresia bauda su likvidavimu. Tad suskubkite ir pasinaudokite galimybe nemokamai įteisinti savo turimą gręžinį. Tai galite padaryti iki 2025 m. balandžio 30 d.

Jei turite klausimų dėl gręžinio įteisinimo, į LGT specialistus kreipkitės el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba bendruoju konsultacijų telefonu +370 670 73333 (spauskite 1).

Telefonu konsultacijos teikiamos darbo dienomis 8–12 val.

 

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode