Su kokiomis bakterijomis apsimoka draugauti?

bakterijosŽodis „bakterijos“ dažniausiai mums sukelia nemalonias asociacijas su įvairiomis ligomis, sezoniniais negalavimais. Tačiau, bakterijos, kaip ir žmonės, yra skirstomos ne tik į blogas, bet ir geras. Gerąsias bakterijas vadiname probiotikais, o tikrai geri probiotikai yra tie, kurie paruošti pagal japonų mokslininko Dr. Ohhiros parengtą metodiką.

 

Kokį darbą žmogaus organizme atlieka gerosios bakterijos ir kas nutinka tada, kai jų pritrūksta?

Gerosios bakterijos žmogaus organizme gyvena tam, kad jame palaikytų puikų žarnyno darbą. Kai virškinimo procesas vyksta darniai, tada mes jaučiamės itin gerai, nes esame kupini energijos ir prireikus galėtume net kalnus nuversti.

Tačiau tada, kai mūsų viduje viršų perima blogosios bakterijos, tada pasipila patys įvairiausi nemalonumai, ima pykinti, suskystėja viduriai, užpuola infekcinės ligos, iš rikiuotės išeina imuninė sistema, persekioja nerimas, kartais ant odos atsiranda bėrimai. Tada nedelsiant reikia pradėti vartoti papildus su gerosiomis bakterijomis.

Kaip geriausiai vartoti probiotikus?

Medikai probiotikus siūlo vartoti valgio metu. Tai užtenka daryti vieną kartą per dieną. Patogiausia jais pasinaudoti dienai baigiantis, kai ruošiamasi eiti miegoti, nes tada žarnynas nėra toks aktyvus kaip vidurdienį, todėl jungtinėms gerųjų bakterijų pajėgoms yra lengviau jame įsitvirtinti ir susigrąžinti prarastą pusiausvyrą.

Kada pats laikas pradėti vartoti gerąsias bakterijas ir kiek ilgai tai galima daryti?

Gerąsias bakterijas reikia pradėti vartoti iš karto po to, kai sutrinka žarnyno veikla arba jei kurį laiką teko gydytis antibiotikais. Probiotikus naudinga gerti tol, kol pajuntate teigiamą jų poveikį. Kadangi dėl probiotikų vartojimo neatsiranda priklausomybė nuo jų, juos galima naudoti tiek, kiek reikia. Be to, tuos probiotikus, kurių organizmas neįsisavino, jis natūraliu būdu juos be jokių problemų pašalina.

Probiotikai ypač yra naudingi vasaros metu, kai per atostogas išsiruošiate į tolimesnę kelionę. Ir tai yra suprantama, nes kelionėse dėl nenumatytų maitinimosi sąlygų ir ypatumų gali netikėtai sutrikti virškinimas. Todėl keliaujant gerųjų bakterijų atsargas visada apsimoka turėti po ranka, kad turėtumėte kuo apsiginti nuo galimo ūmaus apsinuodijimo maistu. Probiotikai ypač yra reikalingi moterims ir vaikams.

24-75

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode