Mažeikiuose – mergaites į futbolą įtraukiantis „Playmakers“ projektas

playmakersPrasidėjus rudeniui atsinaujina UEFA „Playmakers“ kampanija, kurios tikslas – į futbolą įtraukti 5–8 metų mergaites, tam pasitelkiant „Disney“ herojų pasakojamas istorijas bei nuotykius. Šiuo metu vyksta mergaičių registracija į Lietuvoje veikiančius „Playmakers“ centrus.

Du iš 31 centro bus įsikūrę Mažeikiuose – tai futbolo klubas „Atmosfera“ ir lopšelis-darželis „Delfinas“.

„Mes žaidžiame pasitelkdamos vaizduotę. Mes žaidžiame, kad būtume stipresnės. Mes žaidžiame pasakodamos istorijas“ – šie šūkiai pritraukė futbolo sirgalių Lietuvoje dėmesį ir nuo 2021 metų paskatino dar daugiau mergaičių mėgautis futbolu dėka „Playmakers“ projekto.

Pirmose treniruočių sesijose didžiausias dėmesys yra skiriamas mergaičių pasitikėjimui didinti bei skatinti atviresnį bendravimą, o vėliau įtraukiami ir futbolo elementai, tačiau labiausiai akcentuojamas yra fizinės veiklos smagumas.

„Playmakers“ suteikia unikalias galimybės mergaitėms – tai saugi ir draugiška aplinka žaisti, stiprinama sveikata ir pasitikėjimas, vystomi socialiniai įgūdžiai bei sužadinama meilė futbolui.

Naujovių nestigs ir pačiame programos turinyje. „Playmakers“ užsiėmimų procesas yra rengiamas pagal „Disney“ filmų „Ledo šalis 2“, „Nerealieji 2“, „Vajana“, „Encanto“ herojų istorijas, o artimiausiu metu jį papildys filmas „Išvirkščias pasaulis 2“. Šiuo metu yra rengiamos naujos knygutės lietuvių kalba su užduotimis, kurios bus įteiktos visoms projekte dalyvaujančioms organizacijoms.

„Džiugu, kad projektas kelia susidomėjimą ugdymo įstaigose ir jos nori organizuoti pas save „Playmakers“ centrus ir vykdyti veiklas mergaitėms. Aprėpsime dar daugiau miestų ir miestelių, suteikdami impulsą juose augti masiniam futbolui ir ateityje susikurti mergaičių komandoms – „Playmakers“ tam yra nuostabi pradžių pradžia.

Bendradarbiavimas su „Disney“ padaro šį projektą dar labiau artimu mergaitėms. Smagu yra pasižiūrėti šiuos animacinius filmus ir herojų istorijas, o dėka „Playmakers“ projekto mergaitės pačios gali įsikūnyti į tuos vaidmenis. Manau, kad tai tikrai įtraukia ir merginos kartu kūrybingai susipažįsta su futbolu.

Pastebime, kad vaikų žemas sportiškumas tapo aktualia visuomenės problema. Šis projektas prisideda paskatindamas jaunas mergaites įsitraukti į aktyvias sporto veiklas. Tai nebus tiesiog kamuolio spardymas, o pastovus judėjimas ir sportiniai įgūdžiai, prisidedantys prie sveikos gyvensenos“, – „Playmakers“ socialinę ir sportinę misiją apibendrino Lietuvos masinio futbolo projektų vadovė Greta Valikonienė.

Registracija į šiuos centrus yra atvira visoms 5–8 metų mergaitėms Lietuvoje, tad kviečiame tėvus ir globėjus jau pildyti anketas.

Nuotr. „Playmakers“

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode