Po pustrečių metų trukusios rekonstrukcijos duris atveria Kauno rotušė

rotusekaunoPo daugiau nei dvejus metus trukusios rekonstrukcijos Kaune bus atidaroma miesto rotušė.

Kaip skelbia Kauno miesto savivaldybė, ketvirtadienį atnaujintas pastatas bus pristatytas žiniasklaidai, o vakare Rotušės aikštėje vyks atidarymo koncertas.

Nuo penktadienio rotušės ekspozicija bus atverta lankytojams.

Koncerte ketvirtadienio vakarą pasirodys grupė „Hansanova“, Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius, Jeronimas Milius su „Ąžuolyno“ orkestru, Gabrielė Nausėdaitė ir Simas, Kauno Šampaninis choras.

Numatyti šokiai ir ugnies šou, koncertą vainikuos vertikalaus šokio pasirodymas ant rotušės sienų.

Visuomenei ekspozicija bus atverta penktadienį, savaitę rotušėje vyks speciali atnaujinto Kauno miesto muziejaus padalinio pristatymo programa „Tavo vestuvės su Kaunu!“.

Jos metu lankytojams bus pristatyta iš 18 erdvių sudaryta ekspozicija apie Kauno istoriją ir mikrorajonus, kurią rengė per 100 istorikų, muziejininkų, architektų, urbanistų, edukologų, taip pat kino režisierius, kitų kūrėjų ir mokslininkų.

Rotušėje lankytojus pasitiks ir atidarymui kurta menininkių dueto „Eye Gymnastics“ kurta garsinė instaliacija „Tėkmė be upės“, vyks diskusijos, edukacinės veiklos šeimoms ir senjorams, dainininkės Migloko balso dirbtuvės, koncertai.

Po rotušės atidarymo muziejus žada naują edukacinę ir renginių programą, į rotušę sugrįš turizmo informacijos centras, netolimoje ateityje vėl bus registruojamos civilinės santuokos.

Kaip nurodo savivaldybė, rekonstrukcijos metu išplėstos rotušės erdvės ir jų funkcijos: sumontuotas liftas, atvertos rūsio patalpos, įrengta moderni miesto muziejaus ekspozicija, palėpėje įkurta parodų salė.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode