Garsinant savo kraštą

Sužinoję apie VšĮ „Bendrauk, ugdyk save, keiskis“ organizuojamą kūrybinių darbų konkursą „Aš čia gyvenu“nusprendėme atskleisti mūsų mažo krašto išskirtinumą.

Užlieknės pagrindinės mokyklos šaunusis penketukas, 10 kl. Mokinė Akvilė Šidlauskytė, 9 kl. Mokiniai Audra Andriuškaitė, Aurimas Vilkas, Aivaras Rauktys, Viktorija Kauliūtė, vadovaujamas socialinės pedagogės N. Mažeikaitės, lietuvių kalbos mokytojos M. Pilybienės, istorijos-rusų kalbos mokytojos B. Ovčinikovos, kibome į darbą. Lankėme Mažeikių r. Užlieknės kaimo padavimais apipintas vietoves, prisiminėme unikalias šventes, mielas savo kaimo vietoves. Taip ir gimė mūsų trumpametražis filmukas, kuriame atskleidėme savo krašto unikalumą ir grožį.

Socialiniame tinkle pasibaigus balsavimams ir komisijai paskyrus balus Užlieknės pagrindinės mokyklos komandos sukurtas filmukas „Aš čia gyvenu“ pripažintas geriausiu, tad gegužės 24 d. buvome pakviesti į Valstybės saugomų teritorijų tarnybos konferencijų salę geriausių darbų apdovanojimui. Džiaugiamės, kad ir mes, nedidelio kaimo mokykla, nelikome nuošalyje, o buvome pastebėti.

Konkurso dalyvius sveikino ir padėkas įteikė konkurso globėja, švietimo ir mokslo viceministrė Genoveita Krasauskienė, konkurso direktorė Genovaitė Paulikaitė bei rėmėjai – UAB „Kiveda” direktorė Irena Sinickienė, Valstybinio turizmo departamento, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos, Valstybinės sienos apsaugos tarnybos atstovai.

Konkurso dalyviams kaip dovana organizuotos dvi ekskursijos: ekskursija Valstybinės saugomų teritorijų lankytojų centre ir ekskursija Vilniaus senamiestyje bei Valdovų rūmuose. Valstybinės saugomų teritorijų lankytojų centre pasisėmėme žinių apie saugomas teritorijas, rezervatus, draustinius, nacionalinius ir regioninius parkus. Senamiestyje aplankėme penkiolika kalbančių skulptūrų. Įdomu buvo tai, kad tiesioginio skambučio metu mums atsiliepdavo skulptūros ir pasakojimais apie save padėjo giliau pažinti jose įamžintas asmenybes. Didūs Valdovų rūmai mus nustebino savo architektūra, susipažinome su literatūra, muzika, LDK asmenybėmis, gyvenimu, buitimi.

M. PILYBIENĖ, N. MAŽEIKAITĖ

Mokytojos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode