Sediškiai skraidino aitvarus

Pasaulį apraizgęs informacinių technologijų tinklas palietė ir vaikų laisvalaikio pramogas: smėlio dėžę, kamuolį ar žaidimą pagaliukais pakeitė kompiuteris, telefonas ir internetas. Ieškodami intelektinės stimuliacijos mažieji vis daugiau laiko praleidžia prie kompiuterių. Kaip sudominti jauną žmogų, kaip jam vėl padėti atrasti iš naujo lauko žaidimus? Manome, paties savo rankomis skurtas aitvaras galėtų būti priemonė, padėsianti vaikui nors trumpam palikti kambarį ir laiką praleisti lauke, kartu pasikviečiant ir draugus.

Kartu su Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos, Sedos darželio, Sedos kultūros centro ir Žemaitijos skautų organizacijos nariais, padedant projekto instruktoriui Dariui Purkėnui, padėjome mažiesiems daryti aitvarus. Veikla vyko net tris dienas. Pasiskirstę grupėmis aitvarus darė pradinukai, darželinukai ir Sedos kultūros centro NVŠ programos vaikai. Buvo padaryta beveik šimtas geltonų, žalių ir raudonų spalvų aitvarų, simbolizuojančių Lietuvos trispalvę.

Vaikų gynimo dienos išvakarėse įvyko baigiamasis renginys „Skriskim su aitvarais padėdami vaikams iš naujo atrasti lauko žaidimus“, skirtas Vaikų gynimo dienai.

Nuotaikingai vaikus su artėjančia jų švente pasveikino Sedos parapijos klebonas Modestas Ramanauskas, gražios šventės linkėjo ir saldžią dovaną padovanojo svečias, Akmenės rajono savivaldybės mero patarėjas Tomas Martinaitis. Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos sveikatos priežiūros specialistė Zita Žiaugienė pasveikino ir su Pasauline diena be tabako, kuri visame pasaulyje minima gegužės 31 dieną, padovanojo muilo burbulus, kurie atspindi akcijos šūkį „Pūsk muilo burbulus– ne tabakodūmus“.

Linksmą programėlę „Vabaliukų žalios gaidos“ parodė Sedos kultūros centro NVŠ programos vaikai. Jausmingą šokį pašoko jungtinis kolektyvas „Mitrulis“ ir vaikai.

Belaukiant šventės kulminacijos, atgaivai nuo karščio vaikučius aplankė trys Baltosios meškos su ledais. Pasmaguriavę visi smagiai rikiavosi aitvarų kėlimui į dangų. Bandėme siekti didžiausios iš aitvarų Trispalvės į dangų kėlimo rekordo, bet tai nuspręs agentūra „Factum“.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode