Edukacinis užsiėmimas Buknaičių bibliotekoje

Birželio 15 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Buknaičių filiale vyko edukacinis užsiėmimas vaikams „Mokausi skaityti“. Tai vienas iš akcijos „Vasara su knyga renginių.

Tądien biblioteka virto „Zuikių mokyklėle“. Šešiametė Saulė padeklamavo dešimties posmelių N. Morkūnaitės eilėraštį „Pasakų kraitelė“ be suklydimų. Ketverių metukų Karina, nors nedrąsiai, bet deklamavo eilėraštuką apie pempę. Pasinaudodami multimedija, mokėmės abėcėlę. Skaitėme E. Mieželaičio „Zuikis puikis“, A. Matučio „Tuoj ir rytoj“ bei „Girios abėcėlė“. Neringa Baranauskienė vaikučiams perskaitė lietuvių pasaką „Du ožiukai ant liepto“. Klausė, kodėl ožiukai tokie užsispyrę ir ar vaikai kartais nebūna ožiukais. Atsakymas vienas – „ožiukų“ būna.

Mokantys skaityti mažieji knygų mylėtojai skaitė ištraukas iš knygučių. Geriausiai sekėsi Austėjai. Vaikučiams patiko dainelė apie lapę snapę. Skardų balsą parodė čiauškutė Ugnė. Gintautas pasiūlė tokią sunkią greitakalbę, kad mums nepavyko su ja susidoroti. Daug greitakalbių sakėme, bet lengviausiai mums sekėsi su populiariausia Ugnės pasiūlyta „Šešios žąsys su šešiais žąsiukais“. Mįsles geriausiai minė Gintukas.

Vaikams labai patiko žaisti pirštų žaidimus. Tai trumpi žaidimai, kuriuos žaidžiant galima prasmingai praleisti laiką, skirti vaikams daugiau dėmesio, meilės. Šie žaidimai lavina kūrybiškumą, ritmo pojūtį, kalbos raidą, vaizduotę, muzikos pojūtį.

Kai vaikučiai nusisėdėjo – mankštintis pradėjo, kai pavargo – pasakas žiūrėjo. Pasakų žinovai buvo Emilis ir Laurynas. Turėjome daug veiklos. Kai kas prisipažino, kad nuo užsiėmimų burnelė išdžiūvo, teko juos vandenėliu „gydyti“. Po užsiėmimų – „puotavom“. Buknaitiškių vaikučiai – nuostabūs, imlūs, balsingi, čiauškantys, bendraujantys. Malonu buvo su jais užsiimti. Vaikams taip pat patiko bibliotekoje, todėl pažadėjo, kad nepamirš takelio, vedančio į knygų karalystę. Kitas užsiėmimas vyks liepos mėnesį.

Už pagalbą pravedant edukacinį užsiėmimą ir atneštą vaikučiams vaišių lauknešėlį nuoširdžiai dėkoju buknaitiškei Neringai Baranauskienei.

Valerija BENIUŠIENĖ

Buknaičių filialo bibliotekininkė

Nuotraukos Neringos Baranauskienės

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode